Енергетски пасош за постојећу производну халу за линију порозе Улици Драгослава Срејовића бр.89А у Крагујевцу

Постојећа производна хала за линију порозе (филца) – функционалне јединице друге намене која користи енергију – индустријска функционална јединица у оквиру зграде друге намене која користи енергију – индустријске зграде (П) налази се у Улици Драгослава Срејовића, у индустријској зони. У питању је зграда у непрекинутом низу која је у основи неправилног а приближно правоугаоног облика са правцем простирања северзапад – југоисток по дужој оси основе тог правоугаоника.

.

.

Функционална јединица се греје у целости и користи се као производна линија за производњу материјала и материјала намењених даљој индустријској обради – изолациони материјали за ауто и грађевинску индустрију. Непосредно окружење зграде је изграђено и чине га зграде / хале претежно исте спратности као предметна зграда / функционална јединица. На предметној парцели постоји већи број других зграда а зграда у којој се налази предметна функционална јединица означена је са бројем 1 на копији плана односно у листу непокретности. Терен на коме је зграда налази се у паду ка северу 2.8° а надморска висина је око 171 m. Кров на предметној згради је раван тако да може квалитетно да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларних система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена у скелетном конструктивном систему носећих армирано-бетонских стубова и серклажа/греда у два ортогонална правца и са испуном зидова од шупљих блокова зиданих на д=20 cm односно од термоизолационих панела. Термоизолациони панели су са испуном од минералне вуне. Међуспратна таваница у делу равног крова је монтажна ТМ-3 у старом делу хале и са слојем термоизолације од минералне вуне док је у новом делу та иста термоизолација постављана преко слоја ТР лима.