Претрага за:

Енергетски пасош за нову стамбену зграду са више станова у Ул. Воје Радића бр.10 у Крагујевцу

Нова стамбена зграда са више станова (Су+П+2) налази се у Улици Воје Радића, преко пута крагујевачког хиподрома. У питању је зграда у непрекинутом низу која је у основи неправилног а приближно правоугаоног облика са правцем простирања север/североисток – југ/југозапад по дужој оси основе тог правоугаоника.

.

.

Зграда се греје у целости а чини је 11 станова и заједнички ходнички односно степенишни простор. На парцели поред предметне зграде нема нити је планирана изградња других објеката. Непосредно окружење зграде је изграћено у свим правцима зградама сличне спратне висине као и предметна зграда док је у правцу југа терен неизграђен. Терен на коме се зграда налази је у благом паду ка југу 1.0° а надморска висина је око 221 m. Кров на предметној згради је раван тако да може у потпуности да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларни система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена у скелетном конструктивном систему носећих армирано-бетонских стубова, платана и серклажа/греда у два ортогонална правца и са испуном зидова од шупљих блокова зиданих на д=25 cm. Термоизолације зидова ка спољашњости је од полистирена и са племенитим малтером као завршном обрадом. Међуспратне таванице је пуна армирано-бетонска плоча са слојем термоизолације од екструдираног полистирена постављеног по поду те таванице у делу ка равном крову односно од полистирена постављеног по плафону у делу изнад отвореног простора. Завршни кровни покривач је пвц мембрана. Под у тлу је пуна армирано-бетонска плоча са слојем термоизолације од екструдираног полистирена постављеног изнад те плоче.

Енергетски пасош за нову стамбену зграду са више станова у Ул. Милована Гушића бр.31 у Крагујевцу

Нова стамбено-пословна зграда са више од три стана / стамбена зграда са више станова (По+П+6+Пс) налази се на раскрсници улица Милована Гушића и Милована Глишића. У питању је зграда у прекинутом низу која је у основи неправилног а приближно правоугаоног облика са правцем простирања северозапад – југоисток по дужој оси основе тог правоугаоника.

.

.

Зграда може да се подели на грејани и негрејани део. Негрејани део зграде обухвата просторије у подруму зграде и ходнички односно степенишни простор. Грејани део обухвата локал у приземљу зграде и 27. станова распоређених од првог до последњег седмог спрата. Како грејана површина локала износи 81,60 m² што је 5,59% од укупне нето грејане површине зграде, ради се јединствени енергетски пасош за целу зграду а зграда се карактерише као стамбена са више станова. На парцели поред предметне зграде нема нити је планирана изградња других објеката. Непосредно окружење зграде је изграћено – вишеспратнице у правцу југоистока и северозапада, приземне куће у правцу североистока и југозапада. Терен на коме се зграда налази је у паду ка југоистоку 2.9° а надморска висина је око 184 m. Кров на предметној згради је раван тако да може у потпуности да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларни система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена у скелетном конструктивном систему носећих армирано-бетонских стубова, платана и серклажа/греда у два ортогонална правца и са испуном зидова од шупљих блокова зиданих на д=25 cm. Термоизолације зидова ка спољашњости је од минералне вуне и са племенитим малтером као завршном обрадом. Међуспратне таванице је пуна армирано-бетонска плоча са слојем термоизолације од минералне вуне изнад те плоче у делу равног крова односно испод те плоче у делу ка отвореном простору односно гаражи. Завршни кровни покривач је пвц мембрана односно керамичке плочице.

.

Енергетски пасош за постојећу производну халу за линију порозе Улици Драгослава Срејовића бр.89А у Крагујевцу

Постојећа производна хала за линију порозе (филца) – функционалне јединице друге намене која користи енергију – индустријска функционална јединица у оквиру зграде друге намене која користи енергију – индустријске зграде (П) налази се у Улици Драгослава Срејовића, у индустријској зони. У питању је зграда у непрекинутом низу која је у основи неправилног а приближно правоугаоног облика са правцем простирања северзапад – југоисток по дужој оси основе тог правоугаоника.

.

.

Функционална јединица се греје у целости и користи се као производна линија за производњу материјала и материјала намењених даљој индустријској обради – изолациони материјали за ауто и грађевинску индустрију. Непосредно окружење зграде је изграђено и чине га зграде / хале претежно исте спратности као предметна зграда / функционална јединица. На предметној парцели постоји већи број других зграда а зграда у којој се налази предметна функционална јединица означена је са бројем 1 на копији плана односно у листу непокретности. Терен на коме је зграда налази се у паду ка северу 2.8° а надморска висина је око 171 m. Кров на предметној згради је раван тако да може квалитетно да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларних система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена у скелетном конструктивном систему носећих армирано-бетонских стубова и серклажа/греда у два ортогонална правца и са испуном зидова од шупљих блокова зиданих на д=20 cm односно од термоизолационих панела. Термоизолациони панели су са испуном од минералне вуне. Међуспратна таваница у делу равног крова је монтажна ТМ-3 у старом делу хале и са слојем термоизолације од минералне вуне док је у новом делу та иста термоизолација постављана преко слоја ТР лима.

Енергетски пасош за нову производно-пословну зграду у Улици Италијанској бр.16 у селу Рибаре код Јагодине

Нови производно-пословна зграда – зграда друге намене која користи енергију – индустријска зграда (П+Г) налази се у Улици Италијанској, на улазу у град из правца села Рибаре. У питању је слободностојећа зграда која је у основи неправилног а приближно правоугаоног облика са правцем простирања североисток – југозапад по дужој оси основе тог правоугаоника.квадратног облика.

.

.

Зграда се греје у целости и чине је простори складишта, производње и административног дела. Непосредно окружење зграде је неизграђено. На парцели поред предметне зграде планирана је изградња и других објеката а предметна зграда биће означена као посебни део 1 на копији плана и у листу непокретности. Терен на коме се зграда налази је раван а надморска висина је око 111 m. Кров на предметној згради је раван тако да може у потпуности да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларни система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена у скелетном конструктивном систему носећих армирано-бетонских стубова и серклажа/греда у два ортогонална правца и са испуном зидова од челичних сендвич-панела са испуном од минералне вуне. Кровна конструкција је армирано-бетонска и са ТР лимом као носећим слојем термоизолационог слоја од минералне вуне и пвц кровне мембране као завршним покривачем. Под у тлу је пуна армирано-бетонска плоча.

.

Енергетски пасош за нову стамбену зграду са више станова у Улици Атинској бр.73 у Крагујевцу

Нова стамбена зграда са више станова (По+П+3+Пс) налази се у Улици Атинској, у делу насеља које се наслања на насеље Аеродром. У питању је двојна зграда која је у основи неправилног а приближно правоугаоног облика са правцем простирања север – југ по дужој оси основе тог правоугаоника.

.

.

Зграда се може поделити на грејани и негрејани део. Негрејани део обухвата гаражу у подруму зграде док грејани део обухвата ходник и 18 станова распоређених на 5 етажа. Непосредно окружење зграде је изграђено и чине га зграде спратности П+5 у правцу запада и севера и зграде спратности П+1 у правцу истока док је терена ка југу неизграђен. На предметној парцели граде се други објекти а предметна зграда биће означена као посебни део 1 на копији плана односно у листу непокретности. Терен на коме је зграда налази се у паду ка југоистоку 3.7° а надморска висина је око 221 m. Кров на предметној згради је раван тако да може квалитетно да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларних система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена у скелетном конструктивном систему носећих армирано-бетонских стубова, платана и серклажа/греда у два ортогонална правца и са испуном зидова од шупљих блокова зиданих на д=20 cm. Термоизолације зидова ка спољашњости је од минералне вуне и са племенитим малтером као завршном обрадом. Међуспратна таваница jе пуна армирано-бетонска плоча са слојем термоизолације од полистирена постављеном по поду те таванице у делу равног крова односно по плафону изнад отвореног односно негрејаног простора.

.