Претрага за:

Енергетски пасош за нову стамбену зграду са више станова у Улици Андре Маринковића бр.9 у Крагујевцу

Нова стамбена зграда са више станова (По+П+3+Пс) налази се у Улици Андре Маринковића, у ширем центру града. У питању је зграда у непрекинутом низу која је у основи неправилног а а приближно правоугаоног облика са правцем простирања северозапад – југоисток по дужој оси основе тог правоугаоника.

.

.

Зграда се може поделити на грејани и негрејани део. Негрејани део обухвата ходнички односно степенишни простор док грејани обухвата 12 станова распоређених на 5 спратова. Непосредно окружење зграде је изграђено и чине га зграде спратности П+5 у свим правцима сем у правцу севера где се налазе зграде спратности П+1. На предметној парцели има и других зграда а предметна зграда означена је као објекат бр. 4 на копији плана односно у листу непокретности. Терен на коме је зграда налази се у паду ка истоку 3.5° а надморска висина је око 196 m. Кров на предметној згради је раван тако да може у потпуности да се квалитетно искористи за инсталацију пасивних и активних соларних система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена у скелетном конструктивном систему носећих армирано-бетонских стубова, платана и серклажа/греда у два ортогонална правца и са испуном зидова од шупљих блокова зиданих на д=25 cm. Термоизолације зидова ка спољашњости је од експандираног полистирена и са племенитим малтером као завршном обрадом. Међуспратна таваница je пуна армирано-бетонска плоча са слојем термоизолације од екструдованог полистирена постављеног по поду те таванице у делу радног крова. У делу испод међуспратне таванице а изнад отвореног простора, термоизолација је од експандираног полистирена.

Енергетски пасош за нову стамбену зграду са више станова у Улици Владимира Ћоровића бр.44 у Младеновцу

Нова стамбена зграда – стамбена зграда са два или више станова (П+3+Пк) налази се у Улици Владимира Ћоровића у Младеновцу. У питању је слободностојећа зграда која је у основи неправилног облика са правцем простирања северозапад – југоисток по дужој оси основе тог облика.

.

.

Зграда се греје у целости а чине је станови распоређени на 5 етажа-приземље, три спрата и поткровље. У оквиру термичког омотача се налази и ходник са вертикалном комуникацијом. Станови су сличне структуре, садрже: улазни део са гардеробом, дневни боравак са кухињом и трпезаријом, купатило и собе. На парцели нема нити је планирана изградња других зграда. Терен на коме се зграда налази је у благом паду ка западу а надморска висина је око 180m. Кров на предметној згради је кос, под нагибом од 9° и са падом на две воде, претежно североисточне и југозападне оријентације, тако да може делимично да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларних система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена у зиданом конструктивном систему. Спољашњи зидови су од шупљег блока са полистиренском термоизолацијом и завршном обрадом племенитим малтером. Међуспратна конструкција је лако монтажна – ферт. На делу терасе која представља раван кров, термоизолација је постављена у виду стиропора испод таванице као и изнад, од стиродура, са завршном обрадом керамичким плочицама. Кров је кос са малим нагибом, конструкција је лако монтажна – ферт, са стиродуром изнад таванице и бетоном који попуњава и изравњава нагиб. На делу отвореног пролаза, термоизолација од стиропора је постављена испод ферт таванице. На таванској плочи,
поставњена је минерална вуна са одговарајућим фолијама. Под у тлу је пуна армирано-бетонска плоча са слојем изолације од екструдираног полистирена постављеног изнад те плоче.

.

Енергетски пасош за нову зграду предшколске установе „Петар Пан“ у Улици Радована Мићовића бр. 22А у Крагујевцу

Постојећа зграда намењена образовању (П+1) / зграда предшколске установе налази се на углу улица Радована Мићовића и Милеве Рајчевић. У питању је слободностојећа зграда која је у основи неправилног а приближно правоугаоног облика са правцем простирања север – југ по дужој оси основе тог правоугаоника.

.

.

Зграда се греје у целости а чине је ходници, собе за боравак деце, санитарни чворови, канцеларија и кухиња. Непосредно окружење зграде је изграђено и чине га зграде спратности П и П+1 у свим правцима. На предметној парцели нема нити је планирана изградња других зграда. Терен на коме је зграда налази се у паду ка југу 3.6° а надморска висина је око 253 m. Кров на предметној згради је кос, под нагибом од 33° и са падом на две воде претежно источне и западне оријентације тако да не може квалитетно да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларних система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена у систему носећих зидова од шупљих блокова зиданих на д=20 cm и д=25 cm, ојачаних армирано-бетонским стубовима и серклажима/гредама у два ортогонална правца. Термоизолације зидова ка спољашњости је од минералне вуне и са племенитим малтером као завршном обрадом. Међуспратна таваница ка негрејаном тавану је лака монтажна „ферт“ са слојем термоизолације од минералне вуне постављене по поду те таванице. Кровна конструкција је класична дрвена, одашчана, са заштитном фолијом и са црепом као завршним покривачем. Под у тлу је пуна армирано-бетонска плоча са слојем термоизолације од такође експандираног полистирена постављеног испод те плоче.

.