Претрага за:

Енергетски пасош за функционалну целину намењену угоститељству у оквиру зграде намењене туризму „Фока Спа“ у Ул. Мраморској бр. 90А у селу Брзеће код Бруса

Постојећа зграда намењене туризму (По+П+2+Пк1+Пк2) у оквиру које се налази функционална целина намењена угоститељству налази се у Улици Мраморској, у јужном делу села. У питању је слободностојећа зграда која је у основи неправилног а приближно правоугаоног облика са правцем простирања север/североисток – југ/југозапад по дужој оси основе тог правоугаоника.

.

.

Зграда се греје у целости и чини је више енергетских зона / функционалних целина, између осталих и функционална целина намењена угоститељству (ресторан), означена као посебан део 2 у листу непокретности која је уједно и предмет овог извештаја. Непосредно окружење зграде је изграђено у правцу севера и северозапада где се налазе зграде спратности од П+2 до П+4. На парцели постоје и друге зграде а предметна зграда означена је као посебни део 1 на копији плана и у листу непокретности. Терен на коме се зграда налази је у паду ка истоку 7.6° а надморска висина је око 1087 m. Кров на предметној згради је кос, под нагибом од 30° и са падом на две воде од којих једна кровна раван има претежно јужну оријентацију тако да може половично да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларних система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

Зграда је изведена у систему носећих зидова од шупљих блокова зиданих на д=20 cm, ојачаних армирано-бетонским стубовима, платнима и серклажима/гредама у два ортогонална правца. Термоизолација зидова ка спољашности је од минералне вуне и каменим плочама као завршном обрадом. Међуспратне таванице је лако-монтажна „ферт“. Кровна конструкција је класична дрвена, дашчана, без заштитне фолије и са црепом као завршним покривачем. Под у тлу је пуна армирано-бетонска плоча.

Енергетски пасош за стамбену зграду са више станова у Ул. Мирка Јовановића бр. 9 у Крагујевцу

Нова стамбена зграда са више станова (П+2+Пк) налази се у Улици Мирка Јовановића, у близини градских базена. У питању је слободностојећа зграда која је у основи неправилног а приближно правоугаоног облика са правцем простирања исток – запад по дужој оси основе тог правоугаоника.

.

.

Зграда се може поделити на грејани и негрејани део. Негрејани део се налази у нивоу тавана док грејани део обухвата приземље, два спрата и део таванског поткровља где се налази укупно седам станова. Непосредно окружење зграде је у највећем делу изграђено зградама спратности од П до П+1. На парцели нема нити је планирана изградња других зграда. Терен на коме се зграда налази је у паду ка северу 4.7° а надморска висина је око 205 m. Кров на предметној згради је кос, под нагибом од 35° и са падом на две воде претежно источне и западне оријентације тако да не може квалитетно да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларних система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена делом у скелетном конструктивном систему носећих челичних стубова и серклажа/греда у два ортогонална правца и са испуном зидова од шупљих блокова зиданих на д=25 cm. Термоизолација зидова ка спољашности је од полистирена и са племенитим малтером као завршном обрадом. Међуспратна таваница у делу ка негрејаном тавану је пуна армирано-бетонска плоча са слојем термоизолације од минералне вуне постављене по поду те таванице. Кровна конструкција је пуна армирано-бетонска коса плоча са дрвеним роговима, одашчана, са заштитном фолијом и црепом као завршним покривачем. Под у тлу је пуна армирано-бетонска плоча са слојем термоизолације од екструдираног полистирена постаљеног изнад те плоче.

.

Енергетски пасош за зграду браварске радионице у Ул. Кнеза Михаила бб. у селу Лочевци код Горњег Милановца

Нова зграда друге намене која користи енергију – индустријска зграда (П+1) налази се у Улици Кнеза Михаила, на улазу у село из правца Такова. У питању је слободностојећа зграда у основи неправилног а приближно правоугаоног облика са правцем простирања северозапад – југоисток по дужој оси основе тог правоугаоника.

.

.

Зграда се греје у целости а чине је две целине – производна хала и пословни део. Непосредно окружење зграде је неизграђено. На парцели нема нити је планирана изградња других објеката. Терен на коме се зграда налази је у паду у ка југозападу 3.3° а надморска висина је око 359 m. Кров на предметној згради је раван односно кос под нагибом од 6° тако да може у потпуности да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларних система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена у скелетном конструктивном систему носећих армирано-бетонских стубова и серклажа/греда у два ортогонална правца и са испуном зидова од шупљих блокова зиданих на д=20 cm односно челичних панела са термоизолационом испуном. У делу зграде где су зидови од шупљих блокова термоизолација зидова ка спољашњости је од полистирена и са племенитим малтером као завршном брадом. Међуспратна таваница је пуна армирано-бетонска плоча са слојем термоизолације од полистирена постављеног по поду те таванице у делу равног крова. Кровна конструкција у делу хале је од армирано-бетонских елемената и челичним термоизолационим панелима као завршним кровним покривачем. Под у тлу је пуна армирано-бетонска плоча односно бетонска плоча са слојем термоизолације од екструдираног полистирена постављеног изнад те плоче.

.

Енергетски пасош за стамбену зграду са више станова у Ул. Славка Манојловића бр. 53 у Младеновац

Нова стамбена зграда са једним станом (Су+П+2+Пк1+Пк2) налази се у Улици Славка Манојловића, у центру Младеновца. У питању је слободностојећа зграда која је у основи приближно правоугаоног облика са правцем простирања северозапад – југоисток по дужој оси основе тог правоугаоника.

.

.

Зграда се греје у целости и чине је 15 станова са заједничким простором, који су распоређени на 6 етажа: сутерен, приземље, два спрата и два нивоа поткровља. Станови су сличног садржаја и састоје се од: улазног дела, ходника, дневног боравка са кухињом и трпезаријом, купатила и соба. Непосредно окружење зграде је у највећем делу изграђено а чине га зграде сличне и мање спратности као и предметна зграда. На парцели поред предметне зграде нема нити је планирана изградња других зграда. Терен на коме се зграда налази је у паду у правцу северозапада а надморска висина је око 172 m. Кров на предметној згради је кос, под нагибом од 25° и са падом на две воде североисточне и југозападне оријентације, тако да може да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларни система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена у систему носећих зидова од аб платана и шупљих блокова зиданих на д=20 и 25 cm, ојачаних армирано-бетонским стубовима и серклажима/гредама у два ортогонална правца. Термоизолација зидова ка спољашњости је од полистирена и са племенитим малтером као завршном брадом. Међуспратна конструкција изнад отвореног пролаза је типа „ферт“ са стиропором испод те конструкције као и тањим слојем стропора изнад исте. Међуспратна таваница
је лако-монтажна „ферт“ и са слојем термоизолације од полистирена постављеног по поду те таванице у делу ка негрејаном тавану. Кровна конструкција је класична дрвена, одашчана, без заштитне фолије и са црепом као завршним кровним покривачем Носећа конструкција крова је коса ферт плоча. Зид у тлу је пуна аб плоча са слојем стиродура изнад те плоче и још једним слојем испод темељне плоче.

.

Енергетски пасош за пословну зграду за технички преглед у Ул. Љубићска бр. 7Б у Горњем Милановцу

Нова пословна зграда за технички преглед возила / зграда намењена услужним делатностима (П) налази се у Улици Љубићској, на излазу из града у правцу Чачка. У питању је слободностојећа зграда која је у основи неправилног а приближно провоугаоног облика са правцем простирања североисток – југозапад по дужој оси основе тог правоугаоника.

.

.

Зграда се може поделити на грејани и негрејани део. Негрејани део обухвата већи део зграде у коме се одвија сам технички преглед возила док грејани део обухвата ходнике, канцеларије, простор за клијенте, тоалети и чајна кухиња. Непосредно окружење зграде је у највећем делу неизграђено. На парцели нема нити је планирана изградња других зграда. Терен на коме се зграда налази је у паду у ка југу 4.8° а надморска висина је око 299 m. Кров на предметној згради је кос и под благим нагибом од 4° и 8° тако да може квалитетно да се искористи за инсталацију пасивних и активних соларних система ради побољшања енергетске ефикасности зграде.

.

.

Зграда је изведена делом у скелетном конструктивном систему носећих челичних стубова и серклажа/греда у два ортогонална правца и са испуном зидова од термоизолационих алуминијумских панела. Међуспратна таваница у делу изнад примемља је лако-монтажна „ферт“ са слојем термоизолације од минералне вуне постављене по поду те таванице. Кровна конструкција је метална са металним кровним термоизолационим панелима као завршним кровним покривачем. Под у тлу је пуна армирано-бетонска плоча са слојем термоизолације од екструдираног полистирена постављеног испод те плоче.

.