Енергетски пасош за нову управну енергетску зону у оквиру индустријског објекта Лакирница у селу Лужнице код Крагујевца

Нова управна енергетска зона (П+1) у оквиру индустријског објекта Лакирница налази се у оквиру МИНД парка у Улици Алеја Милановић.

.

.

Зграда Лакирнице се може поделити на грејани и негрејани део. Негрејани део обухвата простор саме лакирнице и техничког блока док грејани део обухвата административни део зграде односно управну енергетску зону која је и предмет овог извештаја.

.

Зграда је изведена у скелетном конструктивном систему носећих армирано-бетонских стубова и серклажа/греда у два ортогонална правца и са испуном зидова од шупљих блокова зиданих на д=19 cm. Термоизолација зидова ка спољашности је од минералне вуне и са пигментним фасадним малтером као завршном обрадом. Конструкција равног крова урађена је од челичних греда преко којих је постављен трапезасти лим преко кога је постављен слој термоизолације од минералне вуне и са пвц кровном мембраном као завршним покривачем. Под у тлу је пуна армирано-бетонска плоча са слојем термоизолације од екструдованог полистирена постављеног изнад те плоче.