Енергетски пасош за нову зграду намењену образовању у селу Лужнице код Крагујевца

Нова зграда предшколске установе / зграде намењене образовању (П+1) налази се у Улици Алеја Милановић, у оквиру МИНД парка у селу Лужнице код Крагујевца.

.

.

Зграда се греје у целости и чини је већи број просторија које су у функцији предшколске установе – канцеларије, сале, тоалети, гардеробе, ходници, вешерај, кухиња, техничка просторија, собе, радионице и оставе.

.

.

Зграда je изведена у скелетном конструктивном систему носећих армирано-бетонских стубова, платана и серклажа/греда у два ортогонална правца и са испуном зидова од шупљих блокова зиданих на д=19 cm. Термоизолација зидова ка спољашности је од мултипора и минералне вуне и са племенитим малтером односно трапезним лимом као завршном обрадом. Међуспратна таваница у делу ка равном крову је лако-монтажна „ферт“ са слојем термоизолације од експандираног полистирена постављеног по поду те таванице. Кровна конструкција је од ламелираног дрвета са рожњачама и роговима од масивног дрвета, одашчана, са заштитном фолијом и поцинкованим пластифицираним трапезастим лимом као завршним покривачем. Под у тлу је пуна армирано-бетонска плоча са слојем изолације од минералне вуне постављене изнад те плоче.

.