Енергетски пасош за нову Стамбену зграду са више станова у Улици Књаза Милоша бр. 129 у Аранђеловцу

Предузеће Енарх д.о.о је урадило Сертификат о енергетским својствима зграде за нову стамбену енергетску зону са више станова у оквиру стамбено-пословне зграде која се налази у центру Аранђеловца, преко пута „Жућкиног паркића“.

Зграда се греје у целости. У питању су две функционалне јединице – стамбени и пословни простор и грејана гаража у подруму зграде. Стамбену енергетску зону чини 20 станова распоређених на четири етаже – од првог до четвртог спрата, заједнички ходнички простор који се налази у оквиру термчког омотача и делови тавана, приземља и подрума који су повезани са овим ходничким простором.

Зграда је изведена у систему носећих зидова од шупљих блокова зиданих на д=25 cm ојачаних армирано-бетонским стубовима и гредама у два ортогонална правца. На спољне зидове зграде лепљен је полистирен а завршна обрада зидова је племенити малтер. Међуспратна таваница је лака монтажна типа „ферт“ д=20 cm и са слојем термоизолације од минералне вуне која је постављена по поду таванице у делу ка негрејаном тавану. Кровна конструкција је класична дрвена, дашчана а без заштитне фолије и са црепом као завршним покривачем. Под у тлу је армирано-бетонски са термоизолацијом од екструдованог полистирена постављеног изнад те плоче.

Сам пасош можете погледати на сајту Централног регистра енергетских пасоша.